corona tandarts

Tijdelijke toeslag Corona

Tijdelijke toeslag meerkosten door corona-uitbraak

Mondzorgverleners mogen vanaf 1 augustus een toeslag van € 4,26 per patiënt in rekening brengen als tegemoetkoming voor extra kosten door de corona-uitbraak. Dat heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) woensdag 29 juli bekend gemaakt.

De toeslag is een tegemoetkoming van kosten die samenhangen met de zorg van individuele patiënten, zoals triage en (extra) persoonlijke beschermingsmiddelen. Mondzorgverleners mogen deze kosten compenseren door per patiënt de prestatie ‘toeslag extra kosten SARS-CoV-2’ te declareren.

Patiënten met een aanvullende tandartsverzekering krijgen de toeslag in de meeste gevallen vergoed van de zorgverzekeraar. Alle mondzorg (behalve orthodontie, kroon- en brugwerk) voor kinderen tot 18 jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering, zo ook de code C88. Patiënten zonder tandartsverzekering betalen de toeslag zelf.

Wij zijn natuurlijk blij dat de Nederlands Zorgautoriteit (NZa) op deze manier een tegemoetkoming in kosten voor mondzorgverleners mogelijk heeft gemaakt. Maar wij beseffen ons ook dat wij niet de enigen zijn, die geraakt zijn door Corona. Daarom willen we u de mogelijkheid geven om zelf aan te geven of u deze tegemoetkoming wel of niet wilt betalen. Mocht u bezwaar hebben in het doorberekenen van deze tegemoetkoming dan horen we dat graag tijdens uw bezoek aan ons.

Visie

Als praktijk willen we kwaliteit nastreven, waarbij hoogwaardige zorg en vertrouwen voorop staan. U als patiënt staat hierbij centraal. Met het gehele team doen wij ons best de zorg voor u op een zo hoog mogelijk niveau te brengen.

Benieuwd? Lees meer!