Kunstgebit – Tandartspraktijk Ureterp – Ureterp

Kunstgebit

Een nieuw kunstgebit is een grote verandering en kan een behoorlijke impact hebben. Een nieuw gebit kan van invloed zijn op het spreken, kauwen en de smaak. Daarnaast is een nieuw gebit bepalend voor het uiterlijk van uw tanden en uw aangezicht. En als het nieuwe kunstgebit aangemeten is, komt nog de tijd om aan het nieuwe gebit te wennen. Gedurende het gehele proces kunnen wij u begeleiden en adviseren. Samen met u maken we een nieuw kunstgebit, waarbij we zoveel mogelijk aan uw wensen voldoen. Dit alles in gezamenlijk overleg met u.

In sommige gevallen is het niet meer mogelijk houvast te verkrijgen met een gewoon conventioneel kunstgebit. Dan kunnen implantaten een uitweg bieden. Vaak gaat het hierbij om de onderkaak. Twee implantaten (titanium schroeven/ kunstwortels) worden dan in het voorste gedeelte van de kaak geplaatst. Daarop kunnen drukknoppen of een steg worden vervaardigd. Op deze drukknoppen of steg kan het ondergebit uiteindelijk worden vast ‘geklikt’.

Eén van de tandartsen heeft zich toegelegd op het vervaardigen van kunstgebitten. Nynke Tymstra is gepromoveerd op een onderwerp in de tandheelkundige implantologie; ‘Effects of dental implants on hard and soft tissues’. Onderdeel van dit onderzoek waren onder andere; kunstgebitten op implantaten in de onderkaak. Naast deze theoretische kennis heeft zij de nodige klinische ervaring met kunstgebitten (op implantaten) opgedaan op het CTM in Groningen en in tandartspraktijk Ureterp. “Het is gewoon leuk en een uitdaging om samen met de patiënt tot een mooi resultaat te komen”.

Voor meer info lees ook de informatiefolders:  ‘Een nieuw kunstgebit’, ‘Van eigen gebit naar kunstgebit’ en ‘Implantaten’.

Visie

Als praktijk willen we kwaliteit nastreven, waarbij hoogwaardige zorg en vertrouwen voorop staan. U als patiënt staat hierbij centraal. Met het gehele team doen wij ons best de zorg voor u op een zo hoog mogelijk niveau te brengen.

Benieuwd? Lees meer!