Poetsen – Tandartspraktijk Ureterp – Ureterp

Poetsen

 

 

 

 

 

Hoe moet je nu eigenlijk echt goed poetsen? Hoe krijg je je tanden en kiezen het beste schoon? Dat is best nog lastig, maar wel heel belangrijk. Zo voorkom je namelijk gaatjes. Bij een poetsinstructie legt de assistente alles stapje voor stapje aan je uit. Ook mag je laten zien hoe je zelf je tanden poetst. De assistente kan je dan uitleggen hoe je nog beter kunt poetsen.

En heb je wel eens gehoord van ‘BBB’? Nee? Nee, dat staat niet voor de ‘Betere Boen Borstel’ of ‘Briek Beugel Bekkie’… Waar het dan wel voor staat? Binnenkant-Bovenkant-Buitenkant. Ja, maar wat moet je daar nu weer mee? Nou, zo kun je een vaste volgorde aanbrengen in het poetsen. Daardoor sla je niks over. Je begint dus aan de Binnenkant van de achterste kies in de onderkaak. Dan ga je kies voor kies, tand voor tand, eerst de hele binnenkant poetsen tot de achterste kies in de onderkaak aan de andere kant. Dan ga je langs de Bovenkant op dezelfde manier terug. En als je weer bij de achterste kies bent, ga je nog een keer de hele tandenboog terug. Maar dan poets je de Buitenkant. En hetzelfde doe je daarna natuurlijk nog met de bovenkaak.

Poetsen doe je twee keer per dag. In de tandpasta zit namelijk een stofje die je tanden en kiezen extra sterk maakt! Dat stofje heet ‘fluoride’. Door twee keer per dag te poetsen, krijgen de tanden twee keer fluoride over zich heen gepoetst. Ze worden zo goed sterk en mooi schoon gepoetst.

Dit klinkt allemaal best ingewikkeld, maar gelukkig legt de assistente alles heel goed uit. Soms laten ze je zelfs spoelen met een roze drankje. Zo kun je precies zien waar nog viezigheid of plaque zit. Heel handig. Met al die goede tips kun je thuis op de juiste manier met het poetsen aan de slag!

Voor nog meer info zie folder Tandenpoetsen met kinderen Eerste tandje? Poetsen.

Tandartspraktijk Ureterp is ook actief op Facebook.
Wilt u ook op de hoogte blijven van nieuwtjes, tips en weetjes? Vind ons leuk!

Visie

Als praktijk willen we kwaliteit nastreven, waarbij hoogwaardige zorg en vertrouwen voorop staan. U als patiënt staat hierbij centraal. Met het gehele team doen wij ons best de zorg voor u op een zo hoog mogelijk niveau te brengen.

Benieuwd? Lees meer!