Sealen – Tandartspraktijk Ureterp – Ureterp

Sealen

Als de grote mensenkiezen doorkomen, zal de tandarts beoordelen of ze een extra beschermingslaagje nodig hebben. Een laklaagje of, met een moeilijk woord, een sealing. De grote kiezen wisselen niet meer. Dus ze moeten nog heel lang mee. En daarom moet je er goed op passen. Bij de tandarts kunnen ze daar een beetje mee helpen, maar goed poetsen blijft het allerbelangrijkst!

In de grote kiezen kunnen hele diepe groefjes zitten. Een beetje zoals de lijnen op de binnenkant van je hand. In deze groefjes kan gemakkelijk viezigheid blijven zitten. En zo kunnen gaatjes ontstaan. Door een laagje aan te brengen in de groefjes, worden de groefjes wat minder diep. Op die manier kunnen de haartjes van de tandenborstel er beter bij komen en blijft er minder viezigheid zitten. En dus krijg je minder snel gaatjes.

Hoe worden de laagjes in de kiezen gelegd?

Het belangrijkste is dat de kies goed droog blijft. Daarvoor wordt een stofzuigertje gebruikt. Verder worden er ook wattenrollen gebruikt. Die komen naast de kies te liggen. Ze zijn lekker zacht en je krijgt er hamsterwangetjes van. Met het zuigertje en de wattenrol blijft de kies mooi droog en kan een heel mooi laklaagje worden gelegd.

Maar eerst worden de kiezen nog goed schoon gemaakt met een elektrisch borsteltje. Dan worden ze nog eens extra goed schoon gemaakt met speciale blauwe kiezen-shampoo. De shampoo wordt met een heel klein rietje op de kies gedaan. Na 10 tellen wordt de shampoo weggespoeld. Dan wordt het laklaagje op de kies gedaan. Het laagje wordt op een hele bijzondere manier hard. Met de discolamp! Dat is een mooie lamp, die blauw licht geeft. Zo krijg je een mooie blauw verlichte mond en is het disco in je mond! Dan is het laklaagje hard en is de sealing klaar!

Voor nog meer info zie folder Sealen.

Tandartspraktijk Ureterp is ook actief op Facebook.
Wilt u ook op de hoogte blijven van nieuwtjes, tips en weetjes? Vind ons leuk!

Visie

Als praktijk willen we kwaliteit nastreven, waarbij hoogwaardige zorg en vertrouwen voorop staan. U als patiƫnt staat hierbij centraal. Met het gehele team doen wij ons best de zorg voor u op een zo hoog mogelijk niveau te brengen.

Benieuwd? Lees meer!