Trekken – Tandartspraktijk Ureterp – Ureterp

Trekken

Soms geeft een kiesje last en heb je door een ziek kiesje pijn in je mond. Dan kan het soms beter zijn om het zieke melkkiesje los te wiebelen. Je krijgt dan het zieke kiesje in een mooi kettinkje mee naar huis.

Om het kiesje los te wiebelen zonder dat jij daar iets van voelt is het nodig om het kiesje eerst in slaap te brengen. Of met een lastig woord: het kiesje te verdoven. De tandarts legt dan naast het kiesje een klein beetje slaapdrankje. Zo gaat het kiesje slapen, maar jijzelf niet. Je lip, je wang, de tong en je neus kunnen wel heel gek en dik en stijf aanvoelen. Maar als je in de spiegel kijkt, dan zul je zien dat er niks geks met je gezicht is. Het slaapdrankje voelt vaak wel even wat vervelend. Daarom doet de tandarts wat zalf met een wattenstaafje op de plek waar de verdoving komt. Zo voelt de verdoving wat minder vervelend. Maar daarna voel je dus bijna helemaal niks meer.

Als de tandarts het kiesje heen en weer gaat wiebelen, dan voel je het heen en weer bewegen nog wel, maar de pijn voel je niet meer. Als je je kiesje niet meer voelt, dan kan de tandarts beginnen met wiebelen. Zij doet dat met een wiebeltangetje. Bij het wiebelen kun het het een beetje horen kraken. Dat geeft niet, dat hoort er gewoon bij. En uiteindelijk komt het kiesje los en krijg je een soort pleister op het wondje. Dan krijg je het kiesje mee naar huis in het hangertje van het kettinkje. En omdat je zo flink bent geweest, mag je natuurlijk een kadootje uitzoeken!

Tandartspraktijk Ureterp is ook actief op Facebook.
Wilt u ook op de hoogte blijven van nieuwtjes, tips en weetjes? Vind ons leuk!

Visie

Als praktijk willen we kwaliteit nastreven, waarbij hoogwaardige zorg en vertrouwen voorop staan. U als patiƫnt staat hierbij centraal. Met het gehele team doen wij ons best de zorg voor u op een zo hoog mogelijk niveau te brengen.

Benieuwd? Lees meer!